5 comments on “Tragisch einde voor opmerkelijke kapitein

 1. Pieter heeft mijn Karel Doorman gekocht in juni. Eind juni nog bij hem geweest om te kijken of ik nog iets voor hem kon doen voor de opbouw van het schip. In juli kreeg ik al geen contact meer met hem. In Zwolle nog bij hem geweest bij de motorrace, waar ene Richard bij hem was en z’n jongste zoon.
  Ben hiervan erg geschrokken.

 2. Dag Amanda, ik ben niet zo thuis met de computer van daar dat ik dit bericht nu pas zie. Ik heb al vaak gedacht naar Harlingen te komen, om te kijken wat er van mijn Karel Doorman is geworden.
  Ik had graag gezien dat hij nog eens met de vlootdagen in den Helder te zien zou zijn?
  En vroeg mij af wie de nieuwe eigenaar nu is want ik zou graag in contact met hem komen.
  Heel jammer dat het zo is gelopen.
  Hartelijke groeten Joop van Poorten.
  Volkerak 10 Zwolle
  tel.038 4537919
  E mail jvanpoorten@ziggo.nl

 3. Wat een tragisch nieuws, ik voer in de machinekamer met Piet op de Vlieland tijdens de transatlantische oversteek naar Panama.
  Piet was een vakkundig en robuust Kaptein met een enorme drive en vastberadenheid.
  Soms wat nukkig als dingen niet helemaal verliepen zoals hij vond dat het moest maar zeker rechtvaardig!!
  Dit zou ik nooit achter hem gezocht hebben maar als het knokken je te veel word….

  Rust zacht ouwe reus..

  Rino

 4. zit ik mijn oude waterwerken te bekijken in de caribbean van de jaren 1997-2001 als project leider bij HCCC NV, kom ik een berichtje tegen van Pieter, ff googlen en kijken waar die uithangt, al heel lang niets meer vernomen.

  kom ik dit tegen, pfffff. dat is echt ff een slik momentje.

  herinner Pieter als een kleine vechter, nergens bang voor. Sleepje van de werkbarge Caballo van HCCC NV van Aruba naar Curacao op 24 december 2000 om 10 voor 12 s’nachts aankomen voor de ingang van de Annabaai met slecht weer en tegen alle regels in de barge naar binnen varen. ik sta hem op te wachten, zijn volgende opdrachtgever wijlen Jimmy de La-fuente staat ook op de kade met een grote mond dat Pieter op moet schieten want zijn werk was belangrijk.
  Maar daar had Pieter ff geen oren naar, hij roept mij aan boord en zegt met een norse stem tegen Jimmy dat hij op de kade moet wachten en het niet wagen aan boord te komen “ander schiet ik je eraf” waren de woorden van Pieter. als ik aan boord ben en uit zicht van Jimmy begint hij te grijnzen en zegt “die gaan we nog een dagje laten wachten, morgen is het 1ste kerst wat denkt hij wel dat hij is!”.

  prachtig ben nog een uurtje bij hem aan boord gebleven om inklaringen en papierwerk met hem te regelen en af te rekenen en hebben nog een biertje gedaan.

  een man om nooit maar ook nooit meer te vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *